Mind your Mind

MIND your MIND is ontstaan vanuit de gedachte dat het van belang is net zo veel aandacht te besteden aan je mentale als fysieke gezondheid. Om fysiek gezond te blijven is sport voor veel mensen een vast onderdeel in hun leven. Om mentale gezondheid te bevorderen zullen we ook een dagelijkse routine moeten inbouwen. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk.


De Mental Health Art Tour heeft met de MIND your MIND campagne als doel om een positieve, open en veilige associatie te creëren bij het thema “mentale balans” waarbij we uitdragen dat investeren in gezondheid op langere termijn effect heeft.


Ontdek nu  het "MIND your MIND MHAT Ebook" met inspirerende bijdragen van Dirk de Wachter, Isa Hoes, Thomas Dekker, Nadine Swagerman, Machteld Huber, Charlotte Labee, Thijs Launspach, Marvy Rieder, Dai Carter, Robert Bridgeman, Wouter de Jong, Marnix Pauwels, Karin van Ruiten, Marvy Rieder, Hans Looijen, Van Gogh Museum en nog veel meer.


Een cadeautje voor jou ter ere van de Week van de Mentale Gezondheid! In samenwerking met Thrive Amsterdam (Onderdeel GGD) en OBA.


LEES NU GRATIS HET EBOOK

NADINE SWAGERMAN


Openheid leidt tot een gelukkiger leven.

Nadine Swagerman is auteur van de Young Adult boeken 'Wat we niet zeggen', 'Aan de andere kant van geluk', 'Maar ik ben jou niet' & 'Eén waarheid'. Ze is winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs 2019.


In haar tienerjaren was ze op zoek naar herkenning, verlangend naar verhalen die haar seksuele gevoelens en innerlijke worstelingen weerspiegelden. Helaas waren dergelijke verhalen zeldzaam. Daarom integreert ze deze thema’s nu in haar boeken zodat jongeren zichzelf kunnen herkennen en de erkenning krijgen die ze verdienen.


'Maar ik ben jou niet' vertelt het verhaal van de zestienjarige Jamie, die uit huis is geplaatst omdat haar moeder niet langer voor haar kon zorgen. Jamie moet haar weg vinden in een pleeggezin, terwijl ze worstelt met haar identiteit en haar verleden. Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, begint Jamie te twijfelen aan haar veiligheid. Net als in al haar boeken is er ook in dit werk aandacht voor queer-representatie. Daarnaast behandelt ze thema's als verslaving en psychische problemen. 


Nadine is opgegroeid met het idee dat er altijd ergere dingen zijn en dat je gewoon moet doorgaan. Lange tijd verwarde ze kwetsbaarheid en signalen van overbelasting met zwakte, waardoor ze over haar grenzen heen ging en last kreeg van angsten en paniekaanvallen. Gelukkig heeft ze hiervan geleerd. Voor Nadine betekent mentale gezondheid nu het kennen van je eigen grenzen, het vragen om hulp wanneer nodig en het durven praten over onzekerheden en angsten. Het is het loslaten van verwachtingen en het omarmen van je eigen pad en identiteit. Om mentaal in balans te blijven, wandelt ze graag met haar hond en zorgt ze voor voldoende ontspanning. Praten over gevoelens en zorgen is voor haar belangrijk; het lucht op en biedt de kans om te groeien en zichzelf beter te leren kennen.


Nadine presteert goed onder druk maar erkent dat te veel stress schadelijk kan zijn. Om stress te verminderen, sport ze, wandelt ze of zoekt ze rust. Acceptatie van situaties waar geen oplossing voor is, blijven een uitdaging. Een boek dat haar diep heeft geraakt is 'Letters to a Young Poet' van Rainer Maria Rilke, waarin het omarmen van eenzaamheid en het verkennen van eigen gevoelens centraal staan. Een waardevolle les die ze heeft geleerd, is het belang van praten over moeilijke emoties, zoals schaamte en angst. Door te delen, erkent ze dat ze niet alleen is en dat alle aspecten van haarzelf er mogen zijn. Ze gelooft dat openheid leidt tot een gelukkiger leven.



Share by: